Internship Cluj este un program inițiat în 2006 de Fundația Danis pentru Dezvoltare Managerială și Asociația Studenților de la Business. Programul este susținut de către Primăria Cluj-Napoca, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și Cluj International Club.

Internship Cluj creează legături între studenți şi companiile locale. Prin acest program, Fundaţia Danis şi ASB doresc să le ofere tinerilor şansa de a învăţa lucrând alături de profesionişti, într-o organizație locală, de a explora oportunităţi de carieră şi de a-și testa cunoştinţele teoretice dobândite în facultate.

Studenţii vor desfășura stagiul de internship în firme și organizații neguvernamentale clujene, partenere în acest program. Începând cu ediția a 23-a a programului, adică din toamna anului 2018, programul respectă Legea privind internshipul, intrată în vigoare în august 2018. Atât mentorii din firme care se vor ocupa de supervizarea studenţilor, cât şi studenţii selectaţi pentru a face parte din program sunt pregătiţi pentru participarea la program.

Pașii programului sunt:
–    primirea aplicațiilor studenților;
–    selectarea celor mai bune aplicații;
–    realizarea interviurilor de grup cu studenții;
–    potrivirea studenților selectați cu oportunitățile de internship oferite de companii/selecția studenților;
–    pregătirea studenților, precum și a mentorilor pentru stagiile de internship;
–    oferirea de suport studenților și mentorilor pe parcursul stagiilor.

Până la apariția Legii privind internshipul, programul Internship Cluj a fost organizat având la bază Ghidul de Bune Practici agreat de Fundația Danis și partenerii săi tradiționali.

Follow or contact us: